Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-09@12:22:18 GMT

مختصری از زندگینامه حضرت علی اکبر

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۷۸۳۹۳

مختصری از زندگینامه حضرت علی اکبر

حضرت علی اکبر از نظر ظاهر و خلق و خوی بیشترین شباهت را به پیامبراسلام محمد داشته‌است. این شباهت تا حدی بوده‌است که اهل بیت هر وقت مشتاق دیدن محمد می‌شدند، به او نگاه می‌کردند.

سرویس سبک زندگی فردا:  آیا حضرت علی اکبر ازدواج کرده بوده یا نه و اگر ازدواج کرده همسر ایشان که بوده است؟ به نقل از بیتوته بنده فقط در این حد می‌دانم که حضرت علی اکبر بزرگ‌تر از امام سجاد بوده و امام سجاد فرزند ۴ ساله داشته (امام محمد باقر)، ولی در هیچ کجا نامی از همسر حضرت علی اکبر نیست و می‌دانم که سن حضرت علی اکبر بیشتر از ۲۴ سال بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


مختصری از زندگینامه حضرت علی اکبر:

علی بن حسین (به عربی علی بن الحسین؛ ۱۱ شعبان ۳۶ هجری قمری – ۱۰ محرم ۶۱ هجری قمری) معروف به علی‌اکبر فرزند ارشد حسین بن علی و مادرش لیلا دختر ابی مره است. او در حالی که ۲۵ سال سن داشت اولین نفر از بنی‌هاشم بود که به میدان نبرد در واقعه کربلا رفت و کشته شد. بدن او هنگام مجروح شدنش توسط دشمن تکه‌تکه شد. پس از روز عاشورا سر بریده او به همراه سر‌های شهدا به شام، مرکز خلافت یزید برده شد و در قبرستان باب‌الصغیر به خاک سپرده شد.

حضرت علی اکبر از نظر ظاهر و خلق و خوی بیشترین شباهت را به پیامبراسلام محمد داشته‌است. این شباهت تا حدی بوده‌است که اهل بیت هر وقت مشتاق دیدن محمد می‌شدند، به او نگاه می‌کردند.

 

ازدواج حضرت علی اکبر:

درباره این که حضرت علی اکبر (ع) همسر و فرزندی داشته یا خیر، دو نظر وجود دارد. برخی گفته اند که ایشان دارای فرزند نبود. اینان درباره همسر وی سخنی نگفته اند، اما بر اساس دلایلی؛ مانند این فراز از زیارت حضرت علی اکبر (ع): «.. صلّى الله علیک یا أبا الحسن ثلاثا...»، می‌توان احتمال داد که ایشان دارای فرزند بوده. البته با جست و جو‌هایی که انجام شد، نام و مشخصات دقیق همسر آن حضرت به دست نیامد.

 

پاسخ تفصیلی:


پدر گرامی حضرت علی اکبر (ع)، امام حسین بن علی بن ابی طالب (ع) و مادر محترمه اش لیلی، دختر ابو مرّة بن عروة بن مسعود ثقفی است.

او از طایفه خوش نام و شریف بنی هاشم بود، که به پیامبر اسلام (ص)، حضرت فاطمه زهرا (س)، امیر مؤمنان علی بن ابی طالب (ع) و امام حسین (ع) نسبت دارد.

علی اکبر (ع) در ماجرای عاشورا حضور فعال داشت و در تمام حالات در کنار پدرش امام حسین (ع) بود و با دشمنانش به سختی مبارزه می‌کرد. وی نخستین شهید بنی هاشم و آل ابی طالب در روز عاشورا بود.

درباره این که حضرت علی اکبر (ع) همسر و فرزندی داشته یا خیر، دو نظر وجود دارد:
اول: برخی گفته اند که ایشان دارای فرزند نبود. اینان درباره همسر وی سخنی نگفته اند.

دوم: بر اساس دلایلی که وجود دارد، گروهی دیگر وجود زن و فرزند را برای آن جناب ثابت کرده اند. برخی از این دلایل عبارت اند از:

۱. در زیارتی که ابوحمزه ثمالی از امام صادق (ع) درباره حضرت علی اکبر (ع) نقل کرده، عباراتی وجود دارد که نشان دهنده این است که علی اکبر (ع) دارای فرزند بوده است؛ مانند این فراز: «.. صلّى الله علیک یا أبا الحسن ثلاثا...»؛ و یا: «صلى الله علیک و على عترتک و أهل بیتک و آبائک و أبنائک و أمهاتک الأخیار الأبرار الذین أذهب الله عنهم الرجس و طهرهم تطهیرا»؛ که در این زمینه باید گفت: گرچه فراز اول را به تنهایی نمی‌توان دلیل قانع کننده‌ای برای اثبات وجود فرزندی برای ایشان دانست، اما فراز دوم قطعا نشانگر آن است که حضرت علی اکبر (ع) دارای خانواده و فرزندانی بوده است؛ زیرا کلمه «ابنائک» جمع است و نیز کلمه «عترتک» که عترت هرکسی ذرّیه و فرزندان او محسوب می‌شود.

۲. بزنطى می‌گوید: از حضرت امام رضا (ع) پرسیدم: آیا کسی می‌تواند با زن و با کنیزى که از پدرش فرزند دار شده، ازدواج کند؟ آن حضرت فرمود: اشکالى ندارد. گفتم: از پدرت شنیدم که فرمود: امام سجاد (ع) علاوه بر ازدواج با دختر امام حسن (ع) با ام ولد (کنیز صاحب فرزند) ایشان نیز ازدواج کرد.... امام در پاسخ فرمود: این طور که گفتى نیست؛ امام سجاد (ع) با دختر امام حسن (ع) ازدواج کرد و نیز با ام ولد (کنیزِ صاحب فرزند) برادرش على بن الحسین که در کربلا کشته شد، نیز ازدواج نمود.

از جهت سندی، شخصیت‌های موجود در سند این روایت ثقه هستند و از لحاظ محتوا این روایت نشانگر آن است که حضرت علی اکبر (ع) فرزندی از یک کنیز داشته است.

پس، طبق بیان فوق، حضرت علی اکبر (ع) دارای همسر و فرزند بوده، امّا با تحقیقی که انجام شد به نام و مشخصات دقیق همسر آن حضرت دست نیافتیم.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003Nqx

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۷۸۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محبت به اهل بیت (ع) از نعمت های الهی است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی چهار شنبه شب در مراسم افتتاح هیأت احباب الرضا گناوه با تبریک دهه کرامت اظهار داشت: محبت نسبت به اهل بیت (ع) از نعمت‌های الهی و مایه خیرات و برکات در زندگی است که باید قدر دانسته شود.

امام جمعه گناوه با بیان روایاتی از اهمیت دوستی و محبت نسبت به اهل بیت (ع) افزود: امروز ما مفتخر به محبت پیامبر گرامی اسلام (ص) و خاندان آن حضرت هستیم و پیامبر (ص) مزد رسالت و تلاش ۲۳ ساله خود را از ما، محبت و مودت اهل بیت (ع) عنوان فرموده است.

وی گفت: هیچ پیامبری مزد و پاداش رسالتی از مردم درخواست نکرده است و تنها پیامبر گرامی اسلام (ص) که مزد رسالت خود را از مردم خواسته است که قرآن کریم می‌فرماید این درخواست مزد و پاداش توسط پیامبر اسلام (ص) به خاطر خود مردم است.

وی با بیان روایاتی از امام جعفر صادق (ع) گفت: مجالس و محافل با یاد و نام اهل بیت (ع) باید بر پا و نام و یاد و امر آنها باید همواره احیا شود.

امام جمعه گناوه با اشاره به میلاد با سعادت حضرت معصومه (ع) بیان کرد: به تعبیر فرمایش امام صادق (ع) برای خدا حرمی و آن مکه است، حرم پیامبر (ص) در مدینه و حرم امیرالمومنین (ع) کوفه اما حرم مبارک حضرت معصومه (س) حرم و خانه اهل بیت (ع) است.

وی با اشاره به هجرت امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) به ایران ادامه داد: هجرت امام رضا (ع) یک هجرت انسان ساز، جامعه ساز، تمدن ساز، تاریخ ساز و تحولی در منطقه ایران ایجاد کرد.

وی گفت: این هجرت‌ها در طول تاریخ اسلام مانند هجرت پیامبر (ص) از مکه به مدینه، امام علی (ع) به کوفه، امام حسین (ع) به کربلا، یا امام رضا (ع) به ایران تحول ساز، انسان ساز، جامعه ساز و تمدن ساز بوده است.

امام جمعه گناوه تصریح کرد: در پی هجرت حضرت امام رضا (ع)، حضرت معصومه (س) نیز به ایران عزیمت فرمودند.

حجت الاسلام رکنی حسینی بیان کرد: این هجرت‌ها و عزیمت‌ها نمونه‌ای از خروج از ولایت طاغوت به سمت و سوی ولایت الله است.

وی گفت: امروز برکاتی را که در قم شاهد هستیم به دلیل وجود مبارک حضرت فاطمه معصومه (س) است و این بارگاه پناهگاه زائران و عاشقان و دارای شأن، منزلت و جایگاه والایی است و این بارگاه مقدس در طول تاریخ محل توسل و تضرع علما و بزرگان دین بوده است.

وی با اشاره به نامگذاری روز ولادت حضرت معصومه (س) به نام روز دختر گفت: امروز دشمن زنان و دختران جامعه ما را با توطئه‌های مختلف هدف قرار داده است و جاهلیت مدرن ایجاد کرده است.

امام جمعه گناوه بیان کرد: اگر در زمان پیامبر گرامی اسلام (ص) جاهلیت اولی وجود داشت و دختر را ننگ می‌دانستند و آنها را زنده به گور می‌کردند و به بیان قرآن کریم، چهره‌های آنها از شنیدن خبر دختردار شدن تیره می‌شد، امروز نیز دشمنان جاهلیت مدرن ایجاد کرده‌اند که در برابر توطئه‌های آنها باید هوشیار بود.

کد خبر 6101044

دیگر خبرها

  • درب طلای حرم امام رضا(ع) در حرم حضرت معصومه(س) رونمایی شد+ عکس
  • جزئیات ساخت درب طلای حرم امام رضا(ع) + تصاویر
  • تولد فرزند نقطه عطف زندگی زناشویی است
  • محبت به اهل بیت (ع) از نعمت های الهی است
  • دهه‌ای به نام «کرامت»...
  • ترویج سیره عملی امام رضا (ع) با برنامه های دهه کرامت
  • سبقت جهانی ازدواج همراهانه از عاشقانه
  • ستاره سابق منچسترسیتی به خاطر بدهی نفقه دستگیر شد!
  • خانواده گولسیانی در تمرین امروز پرسپولیس+ عکس | پوشش جالب همسر و فرزند هافبک سرخپوشان را ببینید
  • ستاره سابق سیتی در برزیل دستگیر شد